esmaspäev, 7. november 2011

Törts söögijuttu

Karl Erik armastas kunagi väga süüa - ta sõi peaaegu vahetpidamata...see oli siis kui ta vaid piima peal oli. Kui ta lisatoitu hakkas saama, siis tema entusiasm söömise osas kahanes tugevalt. Ja kui veel hakati mingeid tükke söögi sisse jätma siis oli lõpp heal isul.
Õnneks lasteaias on ta siiski sööma saadud - vahel isegi õnnestub kasvatajal teda liha sööma meelitada. Kodus aga nokib siiani ning valib söögi seest välja kõik mida ta väidetavalt ei söö ja lükkab kõrvale. Enamasti on selleks põlastusväärseks kraamiks igasugused juurikad-aedviljad (see kasulik kraam siis) ja muidugi liha.
Väike nimekiri sellest mida ta sööb ja mida mitte:
porgand - toorelt kõlbab kuid keedetult eriti mitte, võiks pigem purustatud ja teiste asjade vahele peidetud olla;
kaalikas ja nuikapsas - toorelt jumeldab;
kurk - dipikastmega sobib kuid muidu mitte;
tomat - üldjuhul mitte, kui siis kirsstomateid on nõus sööma (küsib neid tavaliselt siis kui neid kodus ei ole);
peet - keedetult armastab (magus ju!)
paprika - väidab, et meeldib kuid kui seda söögi sees teha, siis enamasti teatab, et ta täna seda ei taha;
brokkoli - "Jääaeg 3" multikas laiskloom Sid sõi seda, seega kõlbab ka Karl Erikule;
kõrvits - marineeritult vahel sobib (magus).
See nagu on siis kõik. Igasuguste muude kasulike köögiviljadega sõprus puudub.
Aga sel sügisel on emme eksperimenteerimiste käigus saanud lapse sööma asju mida ta isegi unes näinud ei ole! Oleme tagasi pöördunud titetoitude ehk püreede juurde... täpsemalt püreesuppide juurde. Kui varem suvikõrvits oli täiesti välistatud kraam, siis nüüd suvikõrvitsa-suitsujuustu supina on see kuti sõnul tema lemmik supp. Tomatit ta tükkidena toidu sees ei taha kuid tomatipüree supp (paprika, varsselleri ning ohtra sibula-küüslauguga) on taas tema lemmik ning lausa imemaitsev! Ja seda nimekirja võib vist lõputult jätkata.
Nüüd siis on meil pea iga päev menüüs mõni püreesupp, mis pakatab värsketest ja kasulikest juurikatest ja poiss kes tükke ja aedvilja ei armasta sööb lurri heameelega ja kahe suupoolega!

Kommentaare ei ole: